Lillpolen

Översikt

I Małopolska hittar du allt du behöver - vackra städer, storslagna monument och unik arkitektur, historiskt viktiga platser, pittoreska byar och friluftsmuseer, nationalparker, majestätiska bergskedjor och cykelrutter, samt läcker, regional mat.

Är du en entusiast av sightseeing, avkoppling i naturen, eller kanske föredrar du att spendera tiden aktivt? I Małopolska hittar du allt du behöver - vackra städer, praktfulla monument och unik arkitektur, historiskt viktiga platser, pittoreska byar och friluftsmuseer, nationalparker, majestätiska bergskedjor och cykelvägar, samt välsmakande regional mat. Detta gör Lillpolen till en av de mest besökta regionerna i Polen, där du kan återkomma gång på gång för mer. Attraktionerna som erbjuds av Lillpolens vojvodskap garanterar vila och underhållning för hela familjen.

Małopolska - vad är värt att se?
Det är värt att börja din rundtur i Małopolska från kungarnas stad och Polens historiska huvudstad. Krakow är en av de mest populära destinationerna på turistkartan över Polen och Europa. Varje år kommer turister från hela världen hit för att känna den unika atmosfären i gamla stan med den fantastiska Sankt Marias basilika och det monumentala kungliga slottet. Du måste också besöka Kazimierz-distriktet, ta en promenad längs fader Bernateks gångbro till Podgórze och dess postindustriella del - Zabłocie. När man nämner intressanta platser på kartan över Małopolska bör särskild uppmärksamhet ägnas åt den historiska saltgruvan i Wieliczka, som är upptagen på UNESCOs lista, och Saltgruvemuseet. En av de historiskt viktigaste platserna i Lillpolens vojvodskap är Auschwitz-Birkenau statsmuseum, som alla bör besöka minst en gång i livet. Minnesplatsen och museet inrättades på de två tidigare nazistiska dödslägren i Oświęcim (KL Auschwitz) och den närliggande Brzezinka (KL Birkenau). När du planerar en längre vistelse i Lillpolen är det nödvändigt att ta hänsyn till tiden för en resa till Zakopane - Polens vinterhuvudstad med de majestätiska Tatraberget som omger den. Zakopane är också värt ett besök på sommaren för att se den karakteristiska höglandetarkitekturen och prova regionala rätter på den berömda Krupówki.

 

Kontakt

Urząd Marszałkowski Województwa Małopolskiego
ul. Basztowa 22
31-156 Kraków
12 630 33 33
www.malopolska.pl

Plats

FAQ

Lillpolen är ett vojvodskap som ligger i södra Polen, med Krakow som regionens huvudstad. Lillpolen har många turistattraktioner som Wawel-slottet, Wieliczka saltgruvor, Auschwitz-Birkenau och Tatraberget.

Du kan ta dig till Lillpolen med flyg genom att landa på Kraków-Balice flygplats, med tåg till Krakows centralstation eller med buss och bil.

Du kan hitta information om turistattraktioner i Lillpolen i online reseguider, lokala turistbyråer och hotell och vandrarhem.

Ja, det finns många guidade turer tillgängliga i Lillpolen, som täcker olika attraktioner som Auschwitz-Birkenau, Wieliczka saltgruvor och Tatraberget. Du kan också hitta guidade turer till fots i Krakow och andra städer i regionen. Vi rekommenderar att du tar en titt på vårt utbud av turer.

Lillpolen är attraktivt för turister året runt. Våren och sommaren är den bästa tiden för att promenera runt i staden och delta i många festivaler, hösten är perfekt för vandring och vintern är idealisk för vintersporter i Tatraberget.

Ja, i Lillpolen kan du använda lokala tåg, bussar och spårvagnar som förbinder städerna i regionen.

Regionala rätter i Lillpolen inkluderar Oscypek, Żurek, Kwaśnica, Placki po zbójnicku och Pierogi.

I Lillpolen hittar du ett brett utbud av boendealternativ, som hotell, vandrarhem, pensionat, lägenheter och lantliga boenden.

Ja, Lillpolen anses generellt vara säkert för turister. Det är dock alltid klokt att vara försiktig och följa vanliga säkerhetsförsiktighetsåtgärder.

Ja, Lillpolen huserar flera UNESCO världsarvsplatser, inklusive Krakows historiska centrum, de kungliga saltgruvorna i Wieliczka och Bochnia, samt Auschwitz-Birkenau koncentrationsläger.

Recensioner om

4.8 (10 reviews)

Varför välja oss?

Vi har varit verksamma som researrangör i Krakow i 14 år och under den tiden har vi betjänat över en miljon kunder! Den resulterande erfarenheten har möjliggjort att vi har satt upp ett tight team för att säkerställa att våra rundturer är perfekta i varje detalj. Eftersom vi samarbetar nära med turföretag kan vi erbjuda våra kunder professionellt organiserade turer som leds av erfarna guider som brinner för att dela med sig av sin omfattande kunskap om Krakow och sevärdheter i området, som Auschwitz-Birkenau och Wieliczka Salt Mine. Vi är också specialiserade på att organisera premiumturer, som privata turer till de vackraste platserna i Małopolska-regionen. Vi planerar gärna din dag i Zakopane, Pieniny Mountains eller Częstochowa. Vi erbjuder också flygplatstransfer och andra transporttjänster för passagerare. Vår moderna flotta ser till att du reser bekvämt och njuter av rundturen. Var och en av våra anställda talar flytande engelska. Vi använder moderna bokningssystem som drivs av ett erfaret team av dispatcher. Vi arbetar varje dag för att förtjäna våra kunders förtroende och se till att de får maximalt värde för pengarna.

Loading...