Loading...

Krakowsk Gränskulturmässa 2023

Krakow, känt för sin enastående kulturella och historiska arv, blir varje år platsen för en unik händelse - Gränskulturmässan. Denna extraordinära sammanstrålning av tradition, konstnärligt hantverk och folklore äger rum på den pittoreska Lilla torget och lockar både turister och invånare från Krakow och dess omgivningar. Mässan arrangeras av föreningen "Imago Kraków" och ger inte bara möjlighet att köpa unikt hantverk, utan också möjlighet att fördjupa sig i den rika kulturen i Krakow.

Mångfald av Hantverk

Det sortiment som presenteras på mässan är varierat och tillverkat av skickliga hantverkare, varav många har ärvt sina färdigheter från sina förfäder. Det är just denna kombination av tradition och modernitet som gör detta evenemang så speciellt. Bland de produkter som erbjuds finns handsydda folkdräkter, föremål vävda med papperssnöre, träskulpturer, spetsar, mässingsklockor, smycken med baltisk bärnsten och svart ek, läderväskor och olika miljövänliga träprodukter.

Kultur och Folklore

Men det är inte allt. Mässan har också en matsektion och framträdanden av ensembler på scenen som presenterar ett brett spektrum av folkdans och musik. Det är en perfekt möjlighet att smaka på regionala delikatesser och fördjupa sig i den livliga atmosfären av folkkultur.

19:e Gränskulturmässan

Evenemanget är planerat att äga rum från den 21 september till den 1 oktober 2023 och markerar den 19:e upplagan av mässan på Lilla torget i Krakow. Arrangörerna betonar att deras mål inte bara är att främja hantverk och konst, utan också att främja en inkluderande kultur. Därför begränsar de antalet rent kommersiella försäljningsbodar till förmån för att främja autentiska skapare.

Tradition och Modernitet

Gränskulturmässan ger också möjlighet att utforska folkkonst i dess mest värdefulla form. Evenemanget samlar de mest begåvade konstnärerna, vars hantverk ofta kombinerar tradition med moderna mönster. Detta visar att kulturen i Krakow-regionen, som ligger vid korsningen av östlig, västlig och sydlig kultur, fortsätter att locka och inspirera moderna konstnärer.

Upptäckning av Kulturarv

Under mässan kan besökare upptäcka olika unika traditioner, som till exempel tillverkning av leksaker från Żywiec-Suski-regionen eller Krakow-spets. Detta är en unik möjlighet att utforska den kulturella arvet i denna region, som är en viktig del av den nationella identiteten.

Bevarande av Kulturarvet

Idén att bevara det immateriella kulturarvet spelar en viktig roll här. På scenen kommer polska nationaldanser som Krakowiak, Kujawiak och Mazur, som är listade på den nationella immateriella kulturarvslistan, att presenteras. Dessa framträdanden garanterar hög kvalitet tack vare det kontinuerliga samarbetet med ensemblet "Małe Słowianki", uppkallat efter W.M. Francuz.

Delta i Evenemanget!

Gränskulturmässan ger inte bara möjlighet att köpa unikt hantverk, utan också möjlighet att fördjupa sig i den rika kulturen och traditionerna i Krakow. Detta evenemang förenar dåtid och nutid och ger en inblick i den mystiska skönheten av konst och folkkonst. Vi välkomnar dig hjärtligt till detta enastående möte!

För mer information om Gränskulturmässan och det detaljerade programmet, besök arrangörens officiella webbplats: Imago Kraków.

Wstecz
 

Varför välja oss?

Vi har varit verksamma som researrangör i Krakow i 14 år och under den tiden har vi betjänat över en miljon kunder! Den resulterande erfarenheten har möjliggjort att vi har satt upp ett tight team för att säkerställa att våra rundturer är perfekta i varje detalj. Eftersom vi samarbetar nära med turföretag kan vi erbjuda våra kunder professionellt organiserade turer som leds av erfarna guider som brinner för att dela med sig av sin omfattande kunskap om Krakow och sevärdheter i området, som Auschwitz-Birkenau och Wieliczka Salt Mine. Vi är också specialiserade på att organisera premiumturer, som privata turer till de vackraste platserna i Małopolska-regionen. Vi planerar gärna din dag i Zakopane, Pieniny Mountains eller Częstochowa. Vi erbjuder också flygplatstransfer och andra transporttjänster för passagerare. Vår moderna flotta ser till att du reser bekvämt och njuter av rundturen. Var och en av våra anställda talar flytande engelska. Vi använder moderna bokningssystem som drivs av ett erfaret team av dispatcher. Vi arbetar varje dag för att förtjäna våra kunders förtroende och se till att de får maximalt värde för pengarna.

Loading...