Invigningen av de III:e europeiska spelen i Krakow och Malopolska 2023 - En uppvisning av sport och kultur

21 juni 2023

Krakow och Malopolska inviger de III:e europeiska spelen med en blandning av sport och kultur.
Invigningen av de III:e europeiska spelen i Krakow och Malopolska 2023 - En uppvisning av sport och kultur

Invigningen av de III:e europeiska spelen i Krakow och Malopolska 2023 - En uppvisning av sport och kultur

Wisla Stadium i Krakow blir centrum för de största sportkänslorna i Europa

Krakow, den 21 juni, 2023 - Efter fyra års intensiva förberedelser, kommer Krakow och Malopolska idag att bli scenen för de bästa idrottarna från hela kontinenten vid invigningen av de III:e europeiska spelen. Invigningsceremonin, som börjar kl. 20:30 på den renoverade Wisla Stadium, kommer att fånga Europas och världens uppmärksamhet, genom att kombinera sport- och kulturelement i en oförglömlig show.

Europeisk sport möts i Krakow och Malopolska

Under spelen, som varar till den 2 juli, kommer idrottare från 48 länder att tävla i 29 discipliner. Hela evenemanget kommer att sändas på tv till 50 länder, vilket gör att tittare runt om i världen kan uppleva detta spännande evenemang. Deltagarna kommer att tävla inte bara i Krakow utan också i 12 andra städer i Malopolska.

Spyros Capralos, ordförande för Association of European Olympic Committees, underströk Polens roll i utvecklingen av europeisk sport och tackade de polska myndigheterna för deras engagemang i organiseringen av spelen, under huvudkonferensen innan spelen började. Som han sa, tack vare gott samarbete, har spelen fått prestige.

Investering i sportens och regionens framtid

Förberedelserna för spelen innebar stora investeringar i idrottsinfrastrukturen i regionen. De organisatoriska kostnaderna för spelen uppgick till 466 miljoner PLN, varav regeringen bidrog med 266 miljoner PLN, och Krakow och Malopolska tilldelade 100 miljoner PLN vardera. Regeringen tilldelade ytterligare 350 miljoner PLN för infrastrukturinvesteringar och 150 miljoner PLN för sportprojekt.

Invigningsceremoni - en uppvisning av sport och kultur

Invigningsceremonin, som kommer att äga rum på Wisla Stadium, ska vara en unik kombination av sport och konstnärlig uppvisning. Evenemanget kommer att inkludera en marsch av representanter för alla 48 lag som deltar i tävlingarna, tändningen av facklan med Fredsflamman, och uppträdanden av musikstjärnor.

I musikdelen kommer Tribbs, känd för sina pop-hits, och bandet Zakopower, som presenterar polsk musik i olika genrer, att uppträda.

Fredsflamman, tänd i Rom, efter att ha rest över hela Polen, anlände till Krakow. Tändningen av facklan med denna eld kommer att vara höjdpunkten i invigningsceremonin.

Känslorna kommer

Marcin Nowak, ordförande för European Games 2023 Company, betonade att tändningen av Fredsflamman är ett ögonblick som polackerna inte kommer att glömma på många år. "Det här är starten på en två veckors sportfestival som kommer att pågå till den 2 juli. Vi vill att det ska vara en händelse som alla deltagare och åskådare kommer att minnas i många år," sa Nowak.

Under de europeiska spelen 2023 kommer idrottarna att tävla om pallen, och åskådarna kommer att kunna stödja sina favoriter, och njuta av de känslor som sport alltid ger. Krakow och Malopolska, hjärtat av europeisk sport, är redo att starta detta stora evenemang.

Wstecz
 

Varför välja oss?

Vi har varit verksamma som researrangör i Krakow i 14 år och under den tiden har vi betjänat över en miljon kunder! Den resulterande erfarenheten har möjliggjort att vi har satt upp ett tight team för att säkerställa att våra rundturer är perfekta i varje detalj. Eftersom vi samarbetar nära med turföretag kan vi erbjuda våra kunder professionellt organiserade turer som leds av erfarna guider som brinner för att dela med sig av sin omfattande kunskap om Krakow och sevärdheter i området, som Auschwitz-Birkenau och Wieliczka Salt Mine. Vi är också specialiserade på att organisera premiumturer, som privata turer till de vackraste platserna i Małopolska-regionen. Vi planerar gärna din dag i Zakopane, Pieniny Mountains eller Częstochowa. Vi erbjuder också flygplatstransfer och andra transporttjänster för passagerare. Vår moderna flotta ser till att du reser bekvämt och njuter av rundturen. Var och en av våra anställda talar flytande engelska. Vi använder moderna bokningssystem som drivs av ett erfaret team av dispatcher. Vi arbetar varje dag för att förtjäna våra kunders förtroende och se till att de får maximalt värde för pengarna.

Loading...