Loading...

"Stor Avfärd" - 22:a upplagan av den Storslagna Drakparaden i Krakow

Den första helgen i juni (3-4.06) markerar den 22:a upplagan av den Stora Drakparaden i Krakow, arrangerad av Groteska-teatern. Detta evenemang, under mottot "Stor Avfärd", är en av de mest framstående och igenkännbara punkterna på Krakows kulturella karta, vilket lockar inte bara stadens invånare, utan också drakälskare från hela världen​​.

En mängd attraktioner väntar deltagarna under helgen. Drakfamiljepicknicken kommer att äga rum på boulevarderna nära Drakhålan, där spännande drakspel, underhållning, tävlingar och attraktioner förberedda av picknickpartnerna väntar. Lördagen den 3 juni, kl. 22:00, startar det Stora Utespektaklet vid Wisła med fyrverkerier, ljus- och lasershow, gigantiska vattenridåer och vacker musik. Huvudattraktionen kommer att vara flygande drakar, animerade av skådespelarna från Groteska-teatern. Söndagen den 4 juni, kl. 12:00, startar den traditionella Stora Drakparaden. Mer än 30 drakar kommer att gå längs Grodzka-gatan till Huvudmarknadsplatsen, och några av dem kommer att tävla på scenen för titeln som den vackraste draken​​.

Den Stora Drakparaden, arrangerad sedan år 2000, är verk av Adolf Weltschek, direktören för Groteska-teatern. Årets upplaga stöds av många partners, inklusive Krakow-galleriet, Artim, Wawel S.A., Kino Kijów, Bahlsen Polska, Energylandia nöjespark, Znak Emotikon, Gamescape, Helen Doron Krakow-center, Anikino barnens lekland, Sekret Smaku-restaurangen, Krakow vattenverk och många fler​​.

Wstecz
 

Varför välja oss?

Vi har varit verksamma som researrangör i Krakow i 14 år och under den tiden har vi betjänat över en miljon kunder! Den resulterande erfarenheten har möjliggjort att vi har satt upp ett tight team för att säkerställa att våra rundturer är perfekta i varje detalj. Eftersom vi samarbetar nära med turföretag kan vi erbjuda våra kunder professionellt organiserade turer som leds av erfarna guider som brinner för att dela med sig av sin omfattande kunskap om Krakow och sevärdheter i området, som Auschwitz-Birkenau och Wieliczka Salt Mine. Vi är också specialiserade på att organisera premiumturer, som privata turer till de vackraste platserna i Małopolska-regionen. Vi planerar gärna din dag i Zakopane, Pieniny Mountains eller Częstochowa. Vi erbjuder också flygplatstransfer och andra transporttjänster för passagerare. Vår moderna flotta ser till att du reser bekvämt och njuter av rundturen. Var och en av våra anställda talar flytande engelska. Vi använder moderna bokningssystem som drivs av ett erfaret team av dispatcher. Vi arbetar varje dag för att förtjäna våra kunders förtroende och se till att de får maximalt värde för pengarna.

Loading...