Gamla stan

Översikt

Krakóws gamla stad är stadens hjärta. Det är här du kan börja din resa in i det förflutna och känna som om du har rest ett par hundra år tillbaka i tiden.

Krakóws gamla stad är stadens hjärta. Det är här du kan börja din resa in i det förflutna och känna som om du har rest ett par hundra år tillbaka i tiden. Det är i Gamla stan där du kommer att upptäcka Krakóws unika atmosfär. Besök det majestätiska Wawel kungliga slottsberget. Gå vilse i labyrinten av livfulla och smala gator och upptäck hemligheterna som gömmer sig bakom de historiska byggnadernas väggar. Gamla stan är ett måste att se!

Om du undrar vad du ska göra i Kraków är Gamla stan din plats att besöka. Det är här du hittar de mest intressanta sevärdheterna i Kraków. Klättra upp Wawel-berget för att känna dig som en kung, vandra runt i de kungliga kammarna och njut av den pittoreska utsikten över Wisła-floden. Försök att överleva ett möte med Wawel-draken och gå sedan direkt till Stora torget. Det är platsen där du alltid hittar något spännande att göra, oavsett om det är dag eller natt.

Smaka på lokala delikatesser och traditionella drycker som serveras av de bästa restaurangerna i Kraków. Slappna av på ett av de många bekväma boutiquehotellen som ligger i hjärtat av det historiska centrumet. Besök imponerande kyrkor och beundra alla de otroligt vackra målningarna och skulpturerna. Om du är tillräckligt lycklig kanske du till och med hör ljudet av äkta orglar eller deltar i en konsert.

Upplev den otroligt konstnärliga atmosfären i Gamla stan - den kommer att inspirera dig och få dig att känna dig som hemma.

Krakóws gamla stad är också platsen där du kan börja utforska de andra delarna av staden. Det tar bara 15 minuter till fots för att komma härifrån till det ikoniska judiska distriktet - Kazimierz, eller till det avslappnade området Podgórze. Om du vill se mer kan du bara ta den lättillgängliga bussen eller spårvagnen. På så sätt kan du besöka andra spännande platser - som det postkommunistiska distriktet Nowa Huta och många fler. Valet är ditt!

Kontakt

Urząd Miasta Krakowa
pl. Wszystkich Świętych 3-4
31-004 Kraków
12 616 1360
www.krakow.pl

Plats

FAQ

Gamla staden är lättillgänglig med kollektivtrafik, taxi och till fots från centralstationen.

Du kan ta tåget som tar dig till centralstationen. Alternativt kan du ta busslinjerna 208, 252 eller 902 (nattbuss) för att komma till centrum. Taxi och Uber är också tillgängliga. Om du vill ha högsta komfort rekommenderar vi våra flygplatstransfer.

De viktigaste sevärdheterna inkluderar: Stortorget, Sankt Mariakyrkan, Sukiennice, Wawelslottet och Floriańska-gatan.

Det finns många alternativ för att utforska gamla staden: på egen hand, organiserade turer med en guide eller med en privat guide. Vi rekommenderar särskilt vår produkt "Kraków Gamla staden med ljudguide" tillgänglig på polska och engelska, som ger en bekväm tur med intressanta beskrivningar och anekdoter.

I gamla staden hittar du många restauranger som serverar traditionella polska rätter som pierogi, potatisplättar och żurek.

De flesta attraktionerna i gamla staden är tillgängliga för funktionshindrade, men det är bra att kontrollera informationen om specifika platser före besöket.

Gamla staden erbjuder många hotell, vandrarhem och uthyrningslägenheter, vilket ger olika boendealternativ.

Gamla staden är generellt säker för turister, men det är alltid bra att vara försiktig och undvika mörka gränder.

Öppettiderna kan variera beroende på platsen. Det rekommenderas att kontrollera öppettiderna för specifika attraktioner före besöket.

Ja, du kan utforska gamla staden på cykel, men var uppmärksam på trafikreglerna och visa hänsyn till fotgängare. Observera att inte alla gränder är tillgängliga med cykel. Cykeluthyrning finns tillgänglig över hela staden.

Recensioner om

4.8 (10 reviews)

Varför välja oss?

Vi har varit verksamma som researrangör i Krakow i 14 år och under den tiden har vi betjänat över en miljon kunder! Den resulterande erfarenheten har möjliggjort att vi har satt upp ett tight team för att säkerställa att våra rundturer är perfekta i varje detalj. Eftersom vi samarbetar nära med turföretag kan vi erbjuda våra kunder professionellt organiserade turer som leds av erfarna guider som brinner för att dela med sig av sin omfattande kunskap om Krakow och sevärdheter i området, som Auschwitz-Birkenau och Wieliczka Salt Mine. Vi är också specialiserade på att organisera premiumturer, som privata turer till de vackraste platserna i Małopolska-regionen. Vi planerar gärna din dag i Zakopane, Pieniny Mountains eller Częstochowa. Vi erbjuder också flygplatstransfer och andra transporttjänster för passagerare. Vår moderna flotta ser till att du reser bekvämt och njuter av rundturen. Var och en av våra anställda talar flytande engelska. Vi använder moderna bokningssystem som drivs av ett erfaret team av dispatcher. Vi arbetar varje dag för att förtjäna våra kunders förtroende och se till att de får maximalt värde för pengarna.

Loading...