Kraków

Översikt

En stad där historien fortfarande lever. Kraków, fylld med monument, kultur och legender, har lockat besökare från hela världen i århundraden.

En stad där historien fortfarande lever. Kraków, fylld med monument, kultur och legender, har lockat besökare från hela världen i århundraden. Det är den före detta huvudstaden i Polen, hem till kungligheter och också... studenter, eftersom det här också är där ett av de första universiteten i världen etablerades. Med sina många museer, gallerier och historiska skatter - samt livliga pubar och restauranger - har Krakow något att erbjuda alla för att hitta något för sig själva. Här finns också många naturliga attraktioner: staden ligger mitt i charmiga dalar, fyllda med fascinerande klippformationer och grottor som bildades under Jurassic-perioden.

Den livliga Gamla stan är hjärtat i Krakow, med sina vackra tenementbyggnader och historiska kyrkor, särskilt den hypnotiska, gotiska St Marys basilikan. Genom staden slingrar sig Via Regia, som var den rutt som polska kungar och drottningar tog med processioner av kungliga och deras framstående gäster när de tog sig till Wawel Hill, på vars topp finns fler arkitektoniska pärlor i staden - Wawel slott och katedralen.

Bara en kort promenad bort ligger Kazimierz, en gång en separat stad men numera en av Krakows mest unika distrikt. Dess antika synagogor, barer gömda under historiska skyltar från före kriget, livliga loppmarknader och labyrint av trånga gator kommer att glädja alla som besöker där.

På andra sidan floden Wisła ligger Podgórze, ett distrikt som bevittnade en tragisk historia - under andra världskriget var det platsen för gettot och den berömda Schindlers fabrik. Värt att besöka är också Nowa Huta, en levande relikt från Folkrepubliken Polen och förverkligandet av konceptet av den idealiska staden som förkroppsligar kommunismens anda, där det till och med är möjligt att besöka en av de underjordiska kärnvapenbunkrarna!

Kontakt

Kraków, Poland
Urząd Miasta Krakowa
pl. Wszystkich Świętych 3-4
31-004 Kraków
+48 12 616 1360
www.krakow.pl

Plats

FAQ

Krakow ligger i södra Polen. Krakow är en stad och huvudstad i provinsen Malopolskie.

Se till att besöka Gamla stan, Kazimierz, Wawel. Se Dama med hermelinen och Schindlers fabrik. Besök Wieliczka Saltgruva och Auschwitz-Birkenau Minnesmuseum.

I Krakow måste du prova original Krakow obwarzanki, men också traditionella polska rätter som pierogi, sur råg soppa, bigos.

Det finns många hotell och vandrarhem i Krakow. Airbnb är mycket populärt.

Krakow är inte dyrt. Det är mycket billigare än många populära städer i Europa som Paris, Milano eller Wien.

Med allmänna bussar eller tåg, taxi eller privat transfer.

PLN

Recensioner om

4.8 (10 reviews)

Varför välja oss?

Vi har varit verksamma som researrangör i Krakow i 14 år och under den tiden har vi betjänat över en miljon kunder! Den resulterande erfarenheten har möjliggjort att vi har satt upp ett tight team för att säkerställa att våra rundturer är perfekta i varje detalj. Eftersom vi samarbetar nära med turföretag kan vi erbjuda våra kunder professionellt organiserade turer som leds av erfarna guider som brinner för att dela med sig av sin omfattande kunskap om Krakow och sevärdheter i området, som Auschwitz-Birkenau och Wieliczka Salt Mine. Vi är också specialiserade på att organisera premiumturer, som privata turer till de vackraste platserna i Małopolska-regionen. Vi planerar gärna din dag i Zakopane, Pieniny Mountains eller Częstochowa. Vi erbjuder också flygplatstransfer och andra transporttjänster för passagerare. Vår moderna flotta ser till att du reser bekvämt och njuter av rundturen. Var och en av våra anställda talar flytande engelska. Vi använder moderna bokningssystem som drivs av ett erfaret team av dispatcher. Vi arbetar varje dag för att förtjäna våra kunders förtroende och se till att de får maximalt värde för pengarna.

Loading...