Drakstigen: Ny Attraktion i Krakow

28 november 2023

Upptäck Drakstigen i Krakow, en rutt som förenar konst, historia och urbana legender till en unik upplevelse.
Drakstigen: Ny Attraktion i Krakow

Drakstigen: Ny Attraktion i Krakow

Den Mystiska Världen av Drakelegender

Krakow, en stad rik på historia och sekellånga traditioner, presenterar en ny turistattraktion: Drakstigen. Inspirerad av den berömda legenden om Waweldraken, erbjuder detta initiativ unika drakskulpturer på sju olika platser i staden. Varje skulptur, som Geometerdraken eller Turistdraken, har sin egen unika karaktär och symboliserar olika aspekter av stadslivet och dess rika historia.

Drakskulpturer: En Sammansmältning av Konst och Historia

Projektet Drakstigen har genomförts genom två upplagor av stadens medborgarbudget, vilket återspeglar invånarnas engagemang i utformningen av det urbana utrymmet. Initiativtagarna är Witold Górny, Anna Jakubiak och Mariusz Meus, med konstnärer från Krakows Konstakademi, inklusive prof. Jan Tutaj och Dr. Jacek Dudek, som övervakade skapandet av skulpturerna. Designade av Andrzej Mleczko och Edward Lutczyn, är dessa skulpturer inte bara konstverk, utan har också blivit en integrerad del av Krakows kulturella landskap.

En Interaktiv Resa Full av Upptäckter

Drakstigen erbjuder mer än möjligheten att se konstinstallationer. Det är också en möjlighet för en interaktiv utforskning av stadens historia. Varje skulptur är utrustad med QR-kodplattor som leder besökare till ett digitalt utrymme med information om historien och traditionerna för varje plats. Denna moderna ansats möjliggör ett djupare fördjupande i Krakows legender och ger en utbildande upplevelse för besökarna.

Framtiden för Drakstigen

Projektet kommer att fortsätta, eftersom installationen av tio fler drakskulpturer är planerad nästa år. Var och en av dem kommer att vara kopplad till olika aspekter av stadslivet, som Atletdraken eller Lajkonikdraken, och ytterligare berika Drakstigen. Detta visar att Krakow fortsätter att utvecklas som en stad som smälter samman sin historiska arv med modernitet, och skapar en unik atmosfär.

Inbjudan till en Magisk Värld

Drakstigen i Krakow är en unik möjlighet att upptäcka staden från ett nytt perspektiv. Oavsett om du är en invånare eller en turist, kommer denna rutt att erbjuda dig oförglömliga upplevelser, och kombinera element av legender, konst, historia och modern teknologi. Genom att vandra längs Drakstigen, kommer varje besökare att ha möjlighet att återupptäcka denna magiska stad, full av hemligheter och extraordinära berättelser.

Wstecz
 

Varför välja oss?

Vi har varit verksamma som researrangör i Krakow i 14 år och under den tiden har vi betjänat över en miljon kunder! Den resulterande erfarenheten har möjliggjort att vi har satt upp ett tight team för att säkerställa att våra rundturer är perfekta i varje detalj. Eftersom vi samarbetar nära med turföretag kan vi erbjuda våra kunder professionellt organiserade turer som leds av erfarna guider som brinner för att dela med sig av sin omfattande kunskap om Krakow och sevärdheter i området, som Auschwitz-Birkenau och Wieliczka Salt Mine. Vi är också specialiserade på att organisera premiumturer, som privata turer till de vackraste platserna i Małopolska-regionen. Vi planerar gärna din dag i Zakopane, Pieniny Mountains eller Częstochowa. Vi erbjuder också flygplatstransfer och andra transporttjänster för passagerare. Vår moderna flotta ser till att du reser bekvämt och njuter av rundturen. Var och en av våra anställda talar flytande engelska. Vi använder moderna bokningssystem som drivs av ett erfaret team av dispatcher. Vi arbetar varje dag för att förtjäna våra kunders förtroende och se till att de får maximalt värde för pengarna.

Loading...