Krakows Honungsfestival: Firande av Honung och Bin på Wolnica-torget

8 september 2023

Kom och delta från den 8:e till den 10:e september på Wolnica-torget. Utforska bikulturen, smaka på honungen och njut av binparaden!
Krakows Honungsfestival: Firande av Honung och Bin på Wolnica-torget

Krakows Honungsfestival: Firande av Honung och Bin på Wolnica-torget

När höstlöven börjar färga landskapet och solen skiner mjukt över Krakow samlas både lokalbefolkning och turister på Wolnica-torget för att hylla traditionen och smaka på det gyllene nektar. Från den 8:e till den 10:e september blir Wolnica-torget hjärtat av biodlingen tack vare Krakows Honungsfestival, en händelse som varit älskad av Krakows invånare i nästan tre årtionden.

Arrangerad av Krakows Biodlares Förening är Honungsfestivalen inte bara ett tillfälle att köpa honung utan också en djupdykning i bikulturen. Det är framför allt ett utbildningsevenemang som syftar till att öka medvetenheten om binas viktiga roll i vårt ekosystem.

För många är höjdpunkten möjligheten att köpa naturliga biprodukter. Lokala biodlare erbjuder ett brett utbud av produkter, från traditionell honung till pollen och propolis. Det är ett unikt tillfälle att smaka på olika sorters honung och upptäcka hemligheterna bakom produktionen.

Men Krakows Honungsfestival handlar inte bara om honung. Arrangörerna har förberett ett omfattande program med underhållning. Konserter, workshops, föreläsningar och mer. Särskilt presentationen av unga biodlare och blodgivningskampanjen den 9:e september på Etnografiskt museum.

Binparad

Ett av de mest efterlängtade elementen i programmet är Binparaden. På lördag kan både lokalbefolkningen och turister beundra den färgglada paraden av deltagare klädda som bin och andra bikaraktärer. Deltagarnas kreativitet känner inga gränser, vilket resulterar i fantastiska och fantasifulla kostymer år efter år. Paraden börjar klockan 12:00 vid Adam Mickiewicz-monumentet och går genom Krakows huvudgata till Wolnica-torget.

Program

8:e september 2023

 • Mässa för Honungsprodukter
  09:00 - 19:00, Wolnica-torget
  Besök lokala biodlares stånd för smakprov och möjligheter att köpa naturliga biprodukter direkt från biodlarna.
 • Bjud in en Bi till din Trädgård
  12:00 - 18:00, Wolnica-torget
  Byt flasklock mot nektarproducerande växter. Kampanjen pågår fredag fram till kl. 18:00 eller så länge lagret räcker. Vi har 250 plantor att ge bort.
 • Officiell invigning av den 30:e Krakows Honungsfestivalen
  17:00, Krakows stadshus, Piazza di Tutti i Santi, Portrettsalen
  Programmet inkluderar:
  • Berättelse om bin: Martyna Walerowicz, författare till flera böcker för biodlare och bieälskare, kommer i föredraget "Fakta och Myter" att prata om binas fakta och myter.
  • Melodi från "Piwnica pod Baranami", framförd av den fantastiska artisten, kompositören och sångaren Tamara Kalinowska, knuten till den litterära kabarén "Piwnica pod Baranami".
 • Parad med Gatuartister
  17:00 - 19:00, Wolnica-torget
  Speciellt för dig kommer gatuartister att uppträda den här dagen och visa upp sina musikaliska färdigheter som de vanligtvis gör på Krakows gator.

9:e september 2023

 • Mässa för Honungsprodukter
  09:00 - 19:00, Wolnica-torget
  Lokala biodlare presenterar sina produkter för smakprov och försäljning.
 • Blodgivningskampanj
  10:00 - 15:00, Wolnica-torget - Etnografiskt museum
  Ett gemensamt initiativ av Biodlarna och Röda Korset i Krakow. 10:00 - 15:00 - Möjlighet att ge blod på Etnografiskt museum på Wolnica-torget. 15:30 - Avslutning av Blodgivningskampanjen och dragning av priser.
 • Binparad
  12:00 - 13:30, Huvudmarknaden - Wolnica-torget
  Med start vid Adam Mickiewicz-monumentet på Huvudmarknaden rör sig en färgglad procession av maskerade deltagare genom Krakows gator. Från kl. 13:00 till 13:30 kommer en tävling att hållas för att välja de bästa bikostymerna bland deltagarna i paraden. Många attraktiva priser väntar på de mest spännande kostymerna!
 • Aktiviteter för Barn
  13:30 - 16:00, Wolnica-torget
  Njut av roliga aktiviteter för barn, ansiktsmålning och såpbubblor.
 • Konsert med Inter-School Song and Dance Ensemble "Krakowiak"
  12:00 - 12:30, Wolnica-torget
  Kom och se en föreställning av en av Polens största folkdansgrupper för skolor.
 • Verkstäder för Barn
  11:00 - 16:00, Wolnica-torget
  Under dessa korta, 20-minuters sessioner kommer nya "M2" vindutrymmen för murbier och guldögdar att skapas. Varje deltagare tar med sig sin egen skapelse hem.
 • Avslutning av Gatuartister Review
  17:00 - 19:00, Wolnica-torget

10:e september 2023

 • Mässa för Honungsprodukter
  09:00 - 19:00, Wolnica-torget
  Kom och besök lokala biodlares stånd för fler smakprov och köpmöjligheter av läckra, naturliga biprodukter.
 • Biodlares Heliga Mässa
  11:00 - 12:00, Wolnica-torget
  I Corpus Christi-kyrkan precis vid Wolnica-torget. Vi bjuder in dig till biodlarmässan, följt av en procession från kyrkan till scenen för Krakow Honungsfestival, ackompanjerad av universitetets orkester för vetenskap och teknik i Krakow.
 • Initiering av unga biodlare
  12:00 - 13:00, Wolnica-torget
  En ceremoniell inkludering av nya biodlingsaspiranter i Krakow Biodlares Förening.
 • Konsert med Song and Dance Ensemble "Krakowiacy"
  14:00 - 16:00, Wolnica-torget
  Ensemble "Krakowiacy", som har varit i kontinuerlig drift sedan 1951, presenterar i sitt program folklore från många polska regioner, med särskilt fokus på Krakow-regionen.
 • Verkstäder för Barn
  11:00 - 16:00, Wolnica-torget
  Under dessa korta, 20-minuters sessioner kommer nya "M2" vindutrymmen för murbier och guldögdar att skapas.
 • Avslutning av Fototävlingen
  17:00, Wolnica-torget
  Utdelning av diplom och huvudpriset, tillsammans med publikens valpris.
Wstecz
 

Varför välja oss?

Vi har varit verksamma som researrangör i Krakow i 14 år och under den tiden har vi betjänat över en miljon kunder! Den resulterande erfarenheten har möjliggjort att vi har satt upp ett tight team för att säkerställa att våra rundturer är perfekta i varje detalj. Eftersom vi samarbetar nära med turföretag kan vi erbjuda våra kunder professionellt organiserade turer som leds av erfarna guider som brinner för att dela med sig av sin omfattande kunskap om Krakow och sevärdheter i området, som Auschwitz-Birkenau och Wieliczka Salt Mine. Vi är också specialiserade på att organisera premiumturer, som privata turer till de vackraste platserna i Małopolska-regionen. Vi planerar gärna din dag i Zakopane, Pieniny Mountains eller Częstochowa. Vi erbjuder också flygplatstransfer och andra transporttjänster för passagerare. Vår moderna flotta ser till att du reser bekvämt och njuter av rundturen. Var och en av våra anställda talar flytande engelska. Vi använder moderna bokningssystem som drivs av ett erfaret team av dispatcher. Vi arbetar varje dag för att förtjäna våra kunders förtroende och se till att de får maximalt värde för pengarna.

Loading...