Loading...

Julmarknad i Krakow 2023: Julgransbelysning på Stora Torget

Festlig Tändning av Julgranen

I hjärtat av Krakow, nära Sankt Mariakyrkan, kommer en speciell händelse att äga rum som markerar början på julperioden. Lördagen den 2 december kommer både lokalbefolkningen och besökare att bevittna den festliga tändningen av julgranen. Detta extraordinära träd, prytt med 26 000 färgskiftande ljus, isstalaktiter som efterliknar smältande is och över tusen ornament, kommer att omsluta alla i en magisk julstämning. Trädets dekorationer kommer att spegla de berömda Wawel-tapeterna, vilket lägger till inte bara glans utan också en historisk känsla till evenemanget.

Teknologi och Ekologi

Användningen av energieffektiva ljus understryker evenemangets modernitet. Som ett resultat kommer julgranen att förbruka mindre energi, vilket är både miljövänligt och kostnadseffektivt för stadens budget. Granens tändning är planerad till 17:15, en perfekt tid för alla att njuta av denna vackra syn.

Försmak av Julen: Konsert och Attraktioner

Innan tändningen av julgranen, kl. 16:30, kommer en konsert med bandet Pozytyvni.pl att sätta den festliga stämningen. Deras rock- och bluesmelodier kommer att omsluta publiken i julkänsla. Deltagarna kommer att ha möjlighet att njuta av bandets mest populära låtar och delta i tävlingar med priser och aktiviteter för barn.

Julmarknaden i Krakow: Hjärtat av Julandan

En integrerad del av Krakows julanda är Julmarknaden, som har tagit sin plats på Stora Torget. Från Rådhusets torn kan besökare fördjupa sig i en festlig atmosfär, omgivna av musik, glögg och ett överflöd av juldekorationer. Marknadsstånden erbjuder handmålade julgranskulor, julgranspynt, kransar, smycken, souvenirer, leksaker, ljus, keramik- och lädervaror, samt olika juldelikatesser.

Konstnärliga Framträdanden på Marknaden

Julmarknaden är också en plats där man kan uppleva Krakows kultur och konst. Konstnärliga framträdanden, inklusive folkmusikgrupper, körer och presentationer från barn i Krakows skolor, ger en unik möjlighet att engagera sig i traditionen och det lokala folklivet.


På detta sätt välkomnar Krakow julen, och kombinerar tradition med modernitet, ekologi med teknologi, allt i den förtrollande atmosfären av Julmarknaden och det upplysta trädet på Stora Torget.

Wstecz
 

Varför välja oss?

Vi har varit verksamma som researrangör i Krakow i 14 år och under den tiden har vi betjänat över en miljon kunder! Den resulterande erfarenheten har möjliggjort att vi har satt upp ett tight team för att säkerställa att våra rundturer är perfekta i varje detalj. Eftersom vi samarbetar nära med turföretag kan vi erbjuda våra kunder professionellt organiserade turer som leds av erfarna guider som brinner för att dela med sig av sin omfattande kunskap om Krakow och sevärdheter i området, som Auschwitz-Birkenau och Wieliczka Salt Mine. Vi är också specialiserade på att organisera premiumturer, som privata turer till de vackraste platserna i Małopolska-regionen. Vi planerar gärna din dag i Zakopane, Pieniny Mountains eller Częstochowa. Vi erbjuder också flygplatstransfer och andra transporttjänster för passagerare. Vår moderna flotta ser till att du reser bekvämt och njuter av rundturen. Var och en av våra anställda talar flytande engelska. Vi använder moderna bokningssystem som drivs av ett erfaret team av dispatcher. Vi arbetar varje dag för att förtjäna våra kunders förtroende och se till att de får maximalt värde för pengarna.

Loading...