Fenomenet med Krakows Julkrubbor på Global Skala

11 december 2023

Upptäck Krakows Julkrubbor, som kombinerar Krakows historia med julmotiv och kommenterar samtida frågor.
Fenomenet med Krakows Julkrubbor på Global Skala

Fenomenet med Krakows Julkrubbor på Global Skala

Vad är Krakows Julkrubbor?

Krakows julkrubbor, eller "Szopki Krakowskie", är unika, flernivå, rikt dekorerade strukturer som kombinerar element av Krakows historiska arkitektur med julscener. De representerar både traditionella julmotiv och Krakows rika historia.

Julkrubbor som Kommentar till Samhälle och Kultur

Dessa julkrubbor refererar ofta till aktuella händelser och kommenterar verkligheten. De är inte bara konstverk, utan också ett medel för social kommunikation, som reflekterar historiska figurer, betydelsefulla händelser och samtida sociala och politiska teman.

Ett Rekordår för Krakows Julkrubbor

År 2023 satte Krakows Julkrubbe Tävling rekord med över 230 inskickade bidrag, vilket demonstrerar ett växande intresse och erkännande.

UNESCOs Erkännande och Internationellt Beröm

Traditionen att skapa Krakows julkrubbor skrevs in på UNESCOs Representativa Lista över Immateriellt Kulturarv för Mänskligheten, vilket understryker dess kulturella och konstnärliga betydelse.

Fenomenet med Krakows Julkrubba

Krakows julkrubba är en unik blandning av tradition och modernitet, lokalt arv och universella julmotiv, vilket gör den unik i världen.

Wstecz
 

Varför välja oss?

Vi har varit verksamma som researrangör i Krakow i 14 år och under den tiden har vi betjänat över en miljon kunder! Den resulterande erfarenheten har möjliggjort att vi har satt upp ett tight team för att säkerställa att våra rundturer är perfekta i varje detalj. Eftersom vi samarbetar nära med turföretag kan vi erbjuda våra kunder professionellt organiserade turer som leds av erfarna guider som brinner för att dela med sig av sin omfattande kunskap om Krakow och sevärdheter i området, som Auschwitz-Birkenau och Wieliczka Salt Mine. Vi är också specialiserade på att organisera premiumturer, som privata turer till de vackraste platserna i Małopolska-regionen. Vi planerar gärna din dag i Zakopane, Pieniny Mountains eller Częstochowa. Vi erbjuder också flygplatstransfer och andra transporttjänster för passagerare. Vår moderna flotta ser till att du reser bekvämt och njuter av rundturen. Var och en av våra anställda talar flytande engelska. Vi använder moderna bokningssystem som drivs av ett erfaret team av dispatcher. Vi arbetar varje dag för att förtjäna våra kunders förtroende och se till att de får maximalt värde för pengarna.

Loading...