Fantastiska arkeologiska fynd vid kyrkan Sankt Peter och Paulus

2 augusti 2023

Arkeologer har upptäckt ett fragment av ett hus från slutet av 1200-talet och början av 1300-talet vid kyrkan Sankt Peter och Paulus i Krakow.
Fantastiska arkeologiska fynd vid kyrkan Sankt Peter och Paulus


Fantastiska arkeologiska fynd vid kyrkan Sankt Peter och Paulus

Ett fragment av ett hus från slutet av 1200-talet och början av 1300-talet, med ingång till källaren, är den senaste upptäckten gjord av arkeologer i klostret vid kyrkan Sankt Peter och Paulus, på Grodzka-gatan. Arbetet framskrider långsamt mot färdigställande.

Starten på arbetet med att bygga Nationalpantheonet

Byggandet av Nationalpantheonet, kombinerat med restaurering av kryptor i källaren till templet, arkeologiska undersökningar i klostret och förstärkning av grundmurarna, började år 2010. Under denna tid har arkeologerna gjort många värdefulla fynd.

Den sista forskningssäsongen

"Detta är den sista forskningssäsongen. I år kommer arbetet med bevarande och rekonstruktion att börja. Det har tagit så lång tid eftersom det är en stor ansamling av objekt från olika epoker här, från en vallgrav från 800-talet, genom olika bostads- och ekonomiska objekt, till byggnader", säger Prof. Jacek Poleski, arkeolog och historiker av den polska medeltiden, under vars vägledning arkeologiska undersökningar utförs vid kyrkan Sankt Peter och Paulus.

Fynd från slutet av 1200-talet och början av 1300-talet

De pågående arkeologiska undersökningarna i 13 år har lett till upptäckten av tusentals objekt, inklusive fragment av dekorerad keramik, gotiska vaser, golvplattor med dekoration, pilspetsar, mynt och djurfigurer.

Arbete med bevarande och rekonstruktion

När arkeologerna har avslutat sitt arbete kommer restauratorer och sedan byggarbetare att gå in i klostret. Den slutgiltiga konceptet för Nationalpantheonet kommer dock att vara känt först efter avslutningen av arkeologiska undersökningar.

"En sak är säker. Det vi har upptäckt kommer att vara tillgängligt för allmänheten," meddelar Prof. Jacek Poleski.

Wstecz
 

Varför välja oss?

Vi har varit verksamma som researrangör i Krakow i 14 år och under den tiden har vi betjänat över en miljon kunder! Den resulterande erfarenheten har möjliggjort att vi har satt upp ett tight team för att säkerställa att våra rundturer är perfekta i varje detalj. Eftersom vi samarbetar nära med turföretag kan vi erbjuda våra kunder professionellt organiserade turer som leds av erfarna guider som brinner för att dela med sig av sin omfattande kunskap om Krakow och sevärdheter i området, som Auschwitz-Birkenau och Wieliczka Salt Mine. Vi är också specialiserade på att organisera premiumturer, som privata turer till de vackraste platserna i Małopolska-regionen. Vi planerar gärna din dag i Zakopane, Pieniny Mountains eller Częstochowa. Vi erbjuder också flygplatstransfer och andra transporttjänster för passagerare. Vår moderna flotta ser till att du reser bekvämt och njuter av rundturen. Var och en av våra anställda talar flytande engelska. Vi använder moderna bokningssystem som drivs av ett erfaret team av dispatcher. Vi arbetar varje dag för att förtjäna våra kunders förtroende och se till att de får maximalt värde för pengarna.

Loading...