Loading...

Från och med den 15 juni kommer besökare till Auschwitz minnesplats att använda det nybyggda besökscentret, som ligger på Więźniów Oświęcimia gata 55. Här börjar guidningen genom museet, med underjordiska passager för in- och utgång till minnesplatsen.

Det nybyggda centret ligger i historiska byggnader, som är kopplade till lägrets historia och nu är tillgängliga för besökare. Alla faciliteter är helt anpassade till behoven hos människor med funktionshinder. En del av utrymmet har omvandlats till Auschwitz och Holocaust International Education Center. Det finns också en informationspunkt om offren för det tyska nationalsocialistiska lägret Auschwitz. På grund av inrättandet av centret föreslås en ändring av färdvägen till museet. Den föreslagna åtkomsten från den 15 juni är Więźniów Oświęcimia gatan från Legionów gatan (DW 933)​

GPS-koordinaterna till besökscentret är: 50°01'47.2"N 19°12'17.3”E eller 50.029763, 19.204816​.

Det nya centret har byggts i omedelbar närhet av det tidigare lägret. Projektet innefattar en entrébyggnad som erbjuder en bokhandel, en serveringsplats, parkering för bussar och personbilar, bagageförvaring och toaletter. Biografsalen har också moderniserats, där besökarna kan se en introduktionsfilm​​.

Vid sidan av centret byggs ett modernt trevånings vandrarhem. Det boende som skapas på detta sätt kommer att erbjuda lämpligt boende för framtida frivilliga, praktikanter och deltagare i längre studievistelser, konferenser eller seminarier. Finansieringen av dessa investeringar kommer från Europeiska regionala utvecklingsfonden, statsbudgeten, stöd från Ronald S. Lauder och Joel och Ulrika Citron, ett särskilt bidrag från Kultur- och nationalarvsdepartementet och museets egna medel​​.

Tack vare genomförandet av detta projekt räddades en historisk byggnad, som fungerade som ett slakteri och mejeri under lägrets existens, från att förstöras​.

Projektet medfinansierades med medel från Kultur- och nationalarvsministern och Europeiska regionala utvecklingsfonden inom Operationellt program Infrastruktur och miljö för åren 2014-2020, prioriterad axel: VIII Skydd av kulturarvet och utveckling av kulturresurser​.

shämtad från Auschwitz-museets officiella webbplats

Wstecz
 

Varför välja oss?

Vi har varit verksamma som researrangör i Krakow i 14 år och under den tiden har vi betjänat över en miljon kunder! Den resulterande erfarenheten har möjliggjort att vi har satt upp ett tight team för att säkerställa att våra rundturer är perfekta i varje detalj. Eftersom vi samarbetar nära med turföretag kan vi erbjuda våra kunder professionellt organiserade turer som leds av erfarna guider som brinner för att dela med sig av sin omfattande kunskap om Krakow och sevärdheter i området, som Auschwitz-Birkenau och Wieliczka Salt Mine. Vi är också specialiserade på att organisera premiumturer, som privata turer till de vackraste platserna i Małopolska-regionen. Vi planerar gärna din dag i Zakopane, Pieniny Mountains eller Częstochowa. Vi erbjuder också flygplatstransfer och andra transporttjänster för passagerare. Vår moderna flotta ser till att du reser bekvämt och njuter av rundturen. Var och en av våra anställda talar flytande engelska. Vi använder moderna bokningssystem som drivs av ett erfaret team av dispatcher. Vi arbetar varje dag för att förtjäna våra kunders förtroende och se till att de får maximalt värde för pengarna.

Loading...