Medeltiden Kan Man Älska: Ett Spännande Evenemang på Krakow Museet Denna Helg

7 juli 2023

Krakow Museum bjuder in dig till en helg full av medeltida attraktioner!
Medeltiden Kan Man Älska: Ett Spännande Evenemang på Krakow Museet Denna Helg

Medeltiden Kan Man Älska: Ett Spännande Evenemang på Krakow Museet Denna Helg

Denna helg inbjuder Krakow-museet historieentusiaster till ett nytt möte i serien "Medeltiden kan man älska!". Denna gång äger evenemanget rum på Barbican, där en tidig medeltidsperiod presenteras under titeln "Från Krakows äldsta krönikor".

Under denna dag kommer Krakows invånare och besökare att få möjlighet att lära sig traditionellt hantverk som hornarbete, ljusframställning (presenteras för första gången), träsnideri och örtmedicin. Dessa aktiviteter utfördes av invånarna i tjänstefolkets byar som låg vid foten av Wawel-kullen.

Krakow-museet har även förberett ett brett utbud av attraktioner för de yngre besökarna. Barnen kommer att få chansen att prova sina färdigheter i att sy dockor av trasor, delta i en fäktskola, ta sig igenom en hinderbana. Det kommer också att vara uppvisningar av strider och tidig medeltida vapen, samt en interaktiv föreställning för de yngsta, tematiskt kopplad till Krakows legender.

Evenemanget börjar klockan 10:00 och varar till 18:00. Det detaljerade programmet finns tillgängligt på Krakow-museets Facebook-sida.

Bland gästerna på detta evenemang kommer att vara laget från Horodna Castle och Brotherhood of Knights "Bagienny Sequence from Wieżyca", som kommer att berätta historier från "Krakows äldsta krönikor". Evenemangets program inkluderar interaktiva presentationer av hantverk som örtmedicin, vävning, träsnideri, ljusframställning och en presentation av belägringsmaskiner.

Dessutom kommer det att vara en möjlighet att lära sig den sanna historien om Wawel-draken, samt delta i spel och färdighetsspel. För de som alltid har drömt om att vara riddare, organiserar Krakow-museet ridderliga stridsuppvisningar och en kurs i användning av belägringsmaskiner.

Men det är inte allt! Påföljande söndag, den 9 juli, kl. 10:00, bjuder R'lyeh Cafe, i samarbete med Krakow-museet, till Celestat på Lubicz 16 för en presentation och inlärning av Catan-spelet.

Catan är ett brädspel där vi blir medeltida nybyggare, med målet att etablera bosättningar, bygga vägar och kolonisera så stort område som möjligt med hjälp av tillgängliga resurser. Spelet är perfekt för att starta ett äventyr med brädspel (Ålder 10+). Observera att det finns begränsningar och anmälningar för söndagsmötena (20-30 personer).

Biljetter till evenemanget finns tillgängliga till olika priser, från 12 PLN för en reducerad biljett till 32 PLN för en familjebiljett. Reservationer kan göras på Besökstjänstcenter på Market Square 35 eller via e-post till [email protected].

Boka din biljett idag och delta i denna historiska upplevelse arrangerad av Krakow-museet. Medeltiden kan verkligen älskas!

Wstecz
 

Varför välja oss?

Vi har varit verksamma som researrangör i Krakow i 14 år och under den tiden har vi betjänat över en miljon kunder! Den resulterande erfarenheten har möjliggjort att vi har satt upp ett tight team för att säkerställa att våra rundturer är perfekta i varje detalj. Eftersom vi samarbetar nära med turföretag kan vi erbjuda våra kunder professionellt organiserade turer som leds av erfarna guider som brinner för att dela med sig av sin omfattande kunskap om Krakow och sevärdheter i området, som Auschwitz-Birkenau och Wieliczka Salt Mine. Vi är också specialiserade på att organisera premiumturer, som privata turer till de vackraste platserna i Małopolska-regionen. Vi planerar gärna din dag i Zakopane, Pieniny Mountains eller Częstochowa. Vi erbjuder också flygplatstransfer och andra transporttjänster för passagerare. Vår moderna flotta ser till att du reser bekvämt och njuter av rundturen. Var och en av våra anställda talar flytande engelska. Vi använder moderna bokningssystem som drivs av ett erfaret team av dispatcher. Vi arbetar varje dag för att förtjäna våra kunders förtroende och se till att de får maximalt värde för pengarna.

Loading...