Loading...

Zakrzówek bassängerna i Krakow: Ett Mini-Kroatien i Stadens Hjärta

Öppningen av Zakrzówek-bassängerna: En Ny Era för Utomhusrekreation

Zakrzówek-bassängerna i Krakow, ofta kallad ett mini-Kroatien, öppnade officiellt den 22 juni. Före den formella öppningen kunde besökare njuta av anläggningen, men det var på egen risk, som skyltarna runt bassängerna indikerade.

Från Stenbrott till Urban Oas: Transformationen av Zakrzówek

För fyra år sedan var Zakrzówek en vild och obevakad simområde, etablerad på post-industriell mark, efter att en gammal, ganska djup gruva översvämmades 1990. Belägen mindre än 3 km från stadens centrum, har detta frodiga, gröna område snabbt blivit en betydande attraktion för Krakows invånare.

De Flytande Bassängerna: En Unik Funktion hos Zakrzówek

Höjdpunkten av Zakrzówek är de fem flytande bassängerna av varierande storlek och djup. Den grundaste bassängen är 40 cm djup, medan den djupaste överstiger 2 m. De två största bassängerna är varje 70 m långa. Fästa vid stenbrottets väggar, flyter dessa bassängstrukturer på vattnet, stödda av luftfästen. Varje bassäng är omgiven av 8 m breda träplattformar för solbad. Zakrzówek-klipporna påminner om landskapet på den kroatiska kusten.

Utöver Simning: Zakrzówek som en Omfattande Sportkomplex

Förutom bassängerna har området också löpbanor, rullskridsko- och cykelvägar, och gym. Sportkomplexet designades i samråd med forskare från Akademin för Fysisk Utbildning. Faciliteter inklusive omklädningsrum, duschar, och ett kafé är redan tillgängliga, och en utsiktsterrass är också en del av designen. Det finns planer på att bygga ett Vattensportcenter som kommer att användas av professionella idrottare.

Åtkomst och Prissättning: Ett Gratis Utrymme för Samhället

Enligt de meddelanden som gjorts av Gröna Stadens Styrelse, är tillträde till simområdet avsett att vara helt gratis. De planerar inte att införa några avgifter för att använda bassängerna.

Öppettider och tillgång till Zakrzówek

Zakrzówek-området är öppet kontinuerligt, vilket inkluderar poolerna. Dock är användning av faciliteten endast tillåten under badvaktens arbetspass, vilka är mellan kl. 10.00 och 18.00. Poolerna är tillgängliga 7 dagar i veckan.

För de som anländer med bil finns parkeringsplatser vid Zakrzówek på Norymberska- och Wyłom-gatorna.

zakrzowek krakow
Wstecz
 

Varför välja oss?

Vi har varit verksamma som researrangör i Krakow i 14 år och under den tiden har vi betjänat över en miljon kunder! Den resulterande erfarenheten har möjliggjort att vi har satt upp ett tight team för att säkerställa att våra rundturer är perfekta i varje detalj. Eftersom vi samarbetar nära med turföretag kan vi erbjuda våra kunder professionellt organiserade turer som leds av erfarna guider som brinner för att dela med sig av sin omfattande kunskap om Krakow och sevärdheter i området, som Auschwitz-Birkenau och Wieliczka Salt Mine. Vi är också specialiserade på att organisera premiumturer, som privata turer till de vackraste platserna i Małopolska-regionen. Vi planerar gärna din dag i Zakopane, Pieniny Mountains eller Częstochowa. Vi erbjuder också flygplatstransfer och andra transporttjänster för passagerare. Vår moderna flotta ser till att du reser bekvämt och njuter av rundturen. Var och en av våra anställda talar flytande engelska. Vi använder moderna bokningssystem som drivs av ett erfaret team av dispatcher. Vi arbetar varje dag för att förtjäna våra kunders förtroende och se till att de får maximalt värde för pengarna.

Loading...