Loading...

Krakows Heliga Nätter: Konserter, utställningar och upptäckten av kyrkans hemligheter

Krakows Heliga Nätter väntar på oss. Den 14 och 15 augusti har invånare och turister möjlighet att inte bara besöka insidan av Krakows kyrkor, utan även delta i en mängd kulturella evenemang.

Krakows Heliga Nätter är en del av Krakow-nätter-cykeln, vars syfte är att främja deltagande i kulturen genom att marknadsföra Krakows rika arv.

Det heliga arvet från huvudstaden i Lillpolen

Från 14 till 15 augusti får invånarna i Krakow och turisterna chansen att upptäcka Krakows unika heliga arv och dess omgivningar. Många kyrkor kommer att avslöja hemligheter genom att visa platser eller konstverk som normalt inte är tillgängliga för besökare.

Musik mellan historiska väggar

Kulturhuset i Podgórze bjuder in till tre konserter på tre unika platser. Den första kommer att äga rum måndagen den 14 augusti kl. 19:00 i St. Catherine of Alexandria kyrka. Stadens kammarmusikorkester från Vilnius, St. Christopher, kommer att uppträda under ledning av Modestas Barkauskas.

Kyrkans hemligheter och konstverk

Som en del av den 16:e upplagan av Krakows Heliga Nätter kommer det också att organiseras en rundtur inuti Krakows kyrkor. Som en del av evenemanget kommer det att vara möjligt att besöka till exempel det dominikanska museet i Stolarska street eller karmelitklostret i Piasek, där europeiska och asiatiska boktryckar- och kalligrafiworkshops också kommer att organiseras.

Den officiella öppningen av Krakows Heliga Nätter kommer att äga rum den 14 augusti kl. 15:00 i Pauline-kyrkan på klippan. Du kommer att ha möjlighet att lyssna på en konsert av kören och orkestern till folkmusikgruppen "Mazowsze" och besöka en utomhusutställning om temat "Växtsymbolik i världsreligioner".

Musik kommer också att resultera i St. Francis of Assisi-kyrkan, cisterciensklostret i Mogila, St. Giles-kyrkan, benediktinklostret i Staniątki, St. Joseph-kyrkan och missionskongregationens kyrka i Stradom.

Detta är bara några av erbjudandena från årets Krakows Heliga Nätter. Entré till alla evenemang är gratis. För vissa av dem är gratisbiljetter nödvändiga (tillgängliga från 11 augusti på InfoKraków i ul. św. Jana 2).

Det detaljerade programmet för Krakows Heliga Nätter finns tillgängligt på webbplatsen krakowskienoce.pl (endast på polska).

Wstecz
 

Varför välja oss?

Vi har varit verksamma som researrangör i Krakow i 14 år och under den tiden har vi betjänat över en miljon kunder! Den resulterande erfarenheten har möjliggjort att vi har satt upp ett tight team för att säkerställa att våra rundturer är perfekta i varje detalj. Eftersom vi samarbetar nära med turföretag kan vi erbjuda våra kunder professionellt organiserade turer som leds av erfarna guider som brinner för att dela med sig av sin omfattande kunskap om Krakow och sevärdheter i området, som Auschwitz-Birkenau och Wieliczka Salt Mine. Vi är också specialiserade på att organisera premiumturer, som privata turer till de vackraste platserna i Małopolska-regionen. Vi planerar gärna din dag i Zakopane, Pieniny Mountains eller Częstochowa. Vi erbjuder också flygplatstransfer och andra transporttjänster för passagerare. Vår moderna flotta ser till att du reser bekvämt och njuter av rundturen. Var och en av våra anställda talar flytande engelska. Vi använder moderna bokningssystem som drivs av ett erfaret team av dispatcher. Vi arbetar varje dag för att förtjäna våra kunders förtroende och se till att de får maximalt värde för pengarna.

Loading...