Loading...

Kazimierz Mässa: Höstupplagan av Oberoende Mode- och Designmässan

Mode i Kazimierz

Snart kommer takten av mode och design att fylla gatorna i Kazimierz, en historisk stadsdel i Krakow. Varför, undrar du kanske? Det är dags för Kazimierz Mässa, känd som Kiermash, som återvänder den 7 och 8 oktober. Detta evenemang, som i åratal har lockat entusiaster för unik mode, går denna gång samman med vintage-marknaden Kogel Mogel och lovar ännu mer inspiration för stilmedvetna.

Hösten Markerar Modets Säsong

Med hösten runt hörnet är det dags att förnya din garderob, och Kiermash är den perfekta platsen att upptäcka unika och ansvarsfullt producerade kläder och accessoarer. På Kiermash-standen hittar du ett brett utbud av ovanliga modeprodukter, från rockar, jackor och klänningar till underkläder, smycken, glasögon, väskor, ryggsäckar, skärp, naturlig kosmetika, accessoarer, barnkläder och leksaker, keramik och unik heminredning. Många av utställarna är polska varumärken från lokala verkstäder som betonar etisk produktion och miljöhänsyn, i enlighet med principerna om nollavfall och rättvis handel. Detta är ett utmärkt tillfälle att stödja lokala kreatörer samtidigt som du tar hand om planeten.

Arrangörerna, Izabela Chyłek och Mateusz Kaczan, betonar att Kiermash främjar ett balanserat förhållningssätt till mode och design och uppmanar till ansvarsfulla inköp. Detta är en plats där mode möter etik och ekologi.

Vintage och Retro Förenas

Årets upplaga av Kiermash har något speciellt att erbjuda. Förutom moderna modedesigner går evenemanget samman med vintage-marknaden Kogel Mogel. Detta ger en utmärkt möjlighet att upptäcka unika stycken från det förflutna som fortfarande imponerar med sin tidlösa stil och kvalitet.

Kiermash Är Mer Än Bara Mode

Men Kiermash handlar inte bara om mode. Under mässan kan du ladda upp med aromatiskt kaffe från "Funky Donkey Cafe", smaka på läckra veganska godsaker från "Roślinny" och njuta av cheesecakes från "Czekoladowe Love". Detta är den perfekta chansen att prova lokala specialiteter och fördjupa dig i kulinariska njutningar.

Men det är inte allt. Oktoberupplagan av Kiermash äger rum på en unik plats - den gamla spårvagnsdepon, som är registrerad som en del av UNESCOs världsarvslista för sin historiska betydelse. Denna byggnad är ett sällsynt exempel på trästomme med murverksfyllning i Krakow, med en karakteristisk jugendstil-klocka på fasaden.

Kiermash har också en välgörenhetsaspekt. Under höstmässan kommer det att anordnas en insamling till stöd för djurskyddsföreningen "KTOZ - Krakowskie Towarzystwo Opieki nad Zwierzętami". Detta är en möjlighet att hjälpa djur som behöver vård och kärlek.

Praktisk Information

Kiermash äger rum den 7 och 8 oktober, från kl. 11:00 till kl. 18:00, på den gamla spårvagnsdepon i Kazimierz, Krakow. Inträdet till evenemanget är gratis, så alla kan njuta av atmosfären av kreativitet och stil.

För mer information och fullständigt program för evenemanget, besök Kiermash officiella webbplats.

Wstecz
 

Varför välja oss?

Vi har varit verksamma som researrangör i Krakow i 14 år och under den tiden har vi betjänat över en miljon kunder! Den resulterande erfarenheten har möjliggjort att vi har satt upp ett tight team för att säkerställa att våra rundturer är perfekta i varje detalj. Eftersom vi samarbetar nära med turföretag kan vi erbjuda våra kunder professionellt organiserade turer som leds av erfarna guider som brinner för att dela med sig av sin omfattande kunskap om Krakow och sevärdheter i området, som Auschwitz-Birkenau och Wieliczka Salt Mine. Vi är också specialiserade på att organisera premiumturer, som privata turer till de vackraste platserna i Małopolska-regionen. Vi planerar gärna din dag i Zakopane, Pieniny Mountains eller Częstochowa. Vi erbjuder också flygplatstransfer och andra transporttjänster för passagerare. Vår moderna flotta ser till att du reser bekvämt och njuter av rundturen. Var och en av våra anställda talar flytande engelska. Vi använder moderna bokningssystem som drivs av ett erfaret team av dispatcher. Vi arbetar varje dag för att förtjäna våra kunders förtroende och se till att de får maximalt värde för pengarna.

Loading...