Byggarbeten börjar på platsen för det tidigare Plaszow-lägret

2 augusti 2023

Byggarbeten börjar på platsen för det tidigare Plaszow-lägret, vilket markerar det första steget i byggandet av KL Plaszow-museet.
Byggarbeten börjar på platsen för det tidigare Plaszow-lägret

Byggarbeten börjar på platsen för det tidigare Plaszow-lägret

KL Plaszow-museet meddelar starten av byggarbeten på platsen för det tidigare Plaszow-lägret i slutet av juli och början av augusti. De kommer att ske i etapper och varar till slutet av året.

Försiktighetsåtgärder vid vägavstängningar

Om delar av vägar eller stigar stängs kommer alternativa rutter att pekas ut för att säkerställa fri rörlighet. KL Plaszow-museet kommer att kontinuerligt informera om viktiga stadier av byggarbetet.

Första fasen av byggandet av KL Plaszow-museet

"Utformningen av området för det tidigare koncentrationslägret Plaszow är det första steget i byggandet av KL Plaszow-museet. Avtalet för utformningen av området innebär byggandet av vägar och stigar, markerandet av gränserna för de bevarade områdena av det tidigare lägret och gränserna för två kyrkogårdar, markerandet av terrängpunkter och historiska stopp, tillverkandet av informations- och regelskyltar, byggandet av strukturer för modeller för synskadade, skapandet av små arkitekturer, samt skapandet av utställningsfönster på platsen," listar staden i ett uttalande.

Arbetet utförs av företaget RE-Bau. Avtalet undertecknades den 2 juni. Investeringen är medfinansierad av staden och Ministeriet för Kultur och Nationellt Arv.

Byggandet av KL Plaszow-museet förväntas vara klart vid slutet av 2025.

Wstecz
 

Varför välja oss?

Vi har varit verksamma som researrangör i Krakow i 14 år och under den tiden har vi betjänat över en miljon kunder! Den resulterande erfarenheten har möjliggjort att vi har satt upp ett tight team för att säkerställa att våra rundturer är perfekta i varje detalj. Eftersom vi samarbetar nära med turföretag kan vi erbjuda våra kunder professionellt organiserade turer som leds av erfarna guider som brinner för att dela med sig av sin omfattande kunskap om Krakow och sevärdheter i området, som Auschwitz-Birkenau och Wieliczka Salt Mine. Vi är också specialiserade på att organisera premiumturer, som privata turer till de vackraste platserna i Małopolska-regionen. Vi planerar gärna din dag i Zakopane, Pieniny Mountains eller Częstochowa. Vi erbjuder också flygplatstransfer och andra transporttjänster för passagerare. Vår moderna flotta ser till att du reser bekvämt och njuter av rundturen. Var och en av våra anställda talar flytande engelska. Vi använder moderna bokningssystem som drivs av ett erfaret team av dispatcher. Vi arbetar varje dag för att förtjäna våra kunders förtroende och se till att de får maximalt värde för pengarna.

Loading...