Polska Karpaterna

Översikt

Dessa vackra berg som ligger i Centrala Europa, mellan Alperna i väst och Kaukasus i öst, utgör den högsta bergskedjan mellan de nämnda områdena.

Małopolskie Voivodeship i Polen är en plats som imponerar med sina vackra Karpaterna. Dessa majestätiska berg ligger i Centrala Europa, mellan Alperna i väst och Kaukasus i öst, och utgör den högsta bergskedjan mellan de två bergskedjorna. Bara några kilometer från Krakow kan du befinna dig på deras kullar och njuta av vackra vyer.

Beskidy är en skogklädd bergskedja i Małopolska, som inkluderar bergen Makowski, Wyspowy, Sądecki, Żywiecki och Gorce. De mjuka sluttningarna och gräsbevuxna ryggarna är perfekta för vandring, cykling och ibland även ridning. Den högsta toppen i denna del av Karpaterna är Babia Góra, belägen på gränsen mellan Polen och Slovakien, som reser sig till en höjd av 1725 meter över havet.

Pieniny är ett särskilt pittoreskt turistområde som delas med Slovakien. Tre Kronor (982 meter över havet) är en symbol för Pieniny och en enastående utsiktspunkt. De södra sluttningarna omges av den snabbt strömmande Dunajec-floden, och dess natursköna ravin betraktas som en av de vackraste i världen.

Tatraberget är kronan på de polska Karpaterna, och dess högsta topp, Rysy (2499 meter över havet), är också den högsta toppen i Polen. Detta är en plats där rikedomen av naturlandskap, varierad glaciär relief och sällsynta arter av växter och djur gör det till en extraordinär attraktion.

Bergen är inte bara vackra vyer och oförglömliga landskap, utan också kulturellt arv. I Karpaterna finns det många monument, särskilt träarkitektur, inklusive kyrkor och ortodoxa kyrkor som är inskrivna på UNESCO:s världsarvslista.

Under vintern kan du dra nytta av de många skidbackarna som erbjuder väl underhållna spår med varierande svårighetsgrad. Charmiga restauranger väntar på turister i Karpaternas dalar, och i spa-städer finns det källor till läkande mineral- och termiskt vatten. De termiska poolerna i Podhale erbjuder avkoppling och roliga i hälsosamma förhållanden. De främsta centren för sommar- och vinterturism är Zakopane, Rabka-Zdrój, Krynica-Zdrój, Szczawnica och Krościenko.

Kontakt

Tatrzański Park Narodowy
Kuźnice 1
34-500 Zakopane
18 20 23 200
www.tpn.pl

Plats

FAQ

Det finns tre Karpatiska bergskedjor i Polen: Tatrabergen, Pieniny och Bieszczady.

De polska Karpaterna erbjuder många turistattraktioner som bergsklättring, vandring, skidåkning, forsränning, paddling, isklättring, sightseeing av historiska landmärken och många andra aktiviteter.

Turistsäsongen i de polska Karpaterna beror på väderförhållandena och varierar varje år. Vanligtvis börjar säsongen på våren och varar till hösten, men i Tatrabergen kan man njuta av vintersporter fram till tidig vår.

De grundläggande säkerhetsreglerna under resor till de polska Karpaterna är lämplig utrustning och förberedelse, försiktighet och färdigheter, att följa skyltar och räddningspersonalens order, och att följa ekologiska principer.

Ja, det finns många boende- och matmöjligheter i de polska Karpaterna. I Tatrabergen och Pieniny finns det fjällstugor där man kan övernatta och få en varm måltid, medan i Bieszczady-regionen finns det många gästhus, hotell och privata rum att välja mellan.

 

Recensioner om

4.8 (10 reviews)

Varför välja oss?

Vi har varit verksamma som researrangör i Krakow i 14 år och under den tiden har vi betjänat över en miljon kunder! Den resulterande erfarenheten har möjliggjort att vi har satt upp ett tight team för att säkerställa att våra rundturer är perfekta i varje detalj. Eftersom vi samarbetar nära med turföretag kan vi erbjuda våra kunder professionellt organiserade turer som leds av erfarna guider som brinner för att dela med sig av sin omfattande kunskap om Krakow och sevärdheter i området, som Auschwitz-Birkenau och Wieliczka Salt Mine. Vi är också specialiserade på att organisera premiumturer, som privata turer till de vackraste platserna i Małopolska-regionen. Vi planerar gärna din dag i Zakopane, Pieniny Mountains eller Częstochowa. Vi erbjuder också flygplatstransfer och andra transporttjänster för passagerare. Vår moderna flotta ser till att du reser bekvämt och njuter av rundturen. Var och en av våra anställda talar flytande engelska. Vi använder moderna bokningssystem som drivs av ett erfaret team av dispatcher. Vi arbetar varje dag för att förtjäna våra kunders förtroende och se till att de får maximalt värde för pengarna.

Loading...