Underjordisk Ljus: Fredens Eld och Medaljer från de Europeiska Spelen Djupt i Wieliczka Saltgruva

13 juni 2023

Upptäck Fredens Eld och medaljerna från de Europeiska Spelen 2023 i Wieliczka Saltgruva. Känn enighet genom sport djupt under jorden
Underjordisk Ljus: Fredens Eld och Medaljer från de Europeiska Spelen Djupt i Wieliczka Saltgruva

Fredens Elds Färd

Börjar sin resa från Östersjöns kuster, dök Fredens Eld för de Europeiska Spelen Krakow-Malopolska 2023 den 5:e juni ner till en djup av 125 meter under jorden i Wieliczka saltgruva. Denna underjordiska nivå är platsen där det kommer att brinna under Spelen (som avslutas den 2:a juli) i en saltskulptur, att främja idéerna om olympiska värden och mottot för de Europeiska Spelen som börjar den 21:a juni i Malopolska: "vi är enhet".

Underjordisk Ljus: Fredens Eld och Medaljer från de Europeiska Spelen Djupt i Wieliczka Saltgruva

Ceremoniell överlämnande av Fredens Eld

Det ceremoniella överlämnandet av Fredens Eld till gruvan samlade många personligheter, bland vilka fanns Kamil Bortniczuk, minister för sport och turism, viceminister för statliga tillgångar Andrzej Śliwka, och marskalken av Malopolska Voivodskap, Witold Kozłowski. Under ceremonin avtäcktes en saltskulptur där Fredens Eld placerades, och medaljerna för de Europeiska Spelen som ska ges till vinnarna presenterades.

Tecken på entusiasm

Minister för sport och turism, Kamil Bortniczuk, uttryckte sin entusiasm: "Inte bara sporten, men hela landet firar. Vi har möjligheten att visa oss som ett stabilt, säkert land som kan organisera idrottsevenemang av högsta klass. Ett stort tack till alla som har hjälpt oss att nå den här punkten, vi har fått uthärda mycket för att uppnå det. En ljus framtid och utsikter till att organisera ännu mer ambitiösa projekt väntar oss."

Fredssymboler och tradition

Medaljerna för de tredje Europeiska Spelen är gjorda av återvunna metaller, såsom elektroniskt material eller oanvända smycken. På medaljerna finns grafiska anspelningar till fredssymboler, polsk historia och Malopolskas traditioner.

Fredens Elds underjordiska resa

Fredens Eld anlände till Wieliczka på eftermiddagen. Den överfördes till en gruvarbetarlampa och sedan gick den ner i jordens djup. Gruvarbetare - gruvarbetare, guide, orkestermusiker - förde den till Stanisław Staszic-kammaren till ett djup av 125 m, där den kommer att övervakas av gruvpersonal och beundras av besökare från hela världen fram till slutet av de Europeiska Spelen.

Eld och salt: Symboler för enhet och sanning

Fredens Eld i gruvarbetarlampans påminner om olympiska värden som ära, ärlighet, solidaritet. Styrelseordföranden för Wieliczka saltgruva S.A., Paweł Nowak, noterade: "Fredens Eld har en symbolisk dimension. I gamla tider gav elden som överfördes i en fackla gruvarbetarna tröst, tillät dem att hitta sin väg, sprida mörkret i gruvan. Det var en följeslagare och guide. Idag, 125 meter under jorden, har vi placerat Fredens Eld på saltet, som under århundraden har varit Polens rikedomskälla."

Unika Saltskulpturer

I Wieliczka Saltgruva har gruvarbetarna skapat en mäktig sockel i form av en gruvlåda för Fredens Eld, där det finns en saltskulptur som representerar Spelens logotyp. Skulpturen skapades av den talangfulla gruvarbetare-skulptören Jan Banaś. I mitten av kompositionen finns en gruvarbetarlampa med en eld, bevakad av saltskulpturer av Spelens maskotar: Draken Krakus och Salamandern Sandra.

Marcin Nowak, ordförande för organisationskommittén, betonade det utmärkta samarbetet med "Wieliczka"-gruvan, och sa: "Vår närvaro på denna extraordinära plats är ännu ett steg i Fredens Elds resa. Idag är också en speciell dag eftersom medaljerna som snart kommer att vinna av våra idrottare visades. Jag tror starkt att åtminstone en av dessa medaljer kommer att sitta runt halsen på en polsk idrottare på den första dagen av Spelen. Jag inbjuder alla till 2023 års största evenemang i Europa."

Wstecz
 

Varför välja oss?

Vi har varit verksamma som researrangör i Krakow i 14 år och under den tiden har vi betjänat över en miljon kunder! Den resulterande erfarenheten har möjliggjort att vi har satt upp ett tight team för att säkerställa att våra rundturer är perfekta i varje detalj. Eftersom vi samarbetar nära med turföretag kan vi erbjuda våra kunder professionellt organiserade turer som leds av erfarna guider som brinner för att dela med sig av sin omfattande kunskap om Krakow och sevärdheter i området, som Auschwitz-Birkenau och Wieliczka Salt Mine. Vi är också specialiserade på att organisera premiumturer, som privata turer till de vackraste platserna i Małopolska-regionen. Vi planerar gärna din dag i Zakopane, Pieniny Mountains eller Częstochowa. Vi erbjuder också flygplatstransfer och andra transporttjänster för passagerare. Vår moderna flotta ser till att du reser bekvämt och njuter av rundturen. Var och en av våra anställda talar flytande engelska. Vi använder moderna bokningssystem som drivs av ett erfaret team av dispatcher. Vi arbetar varje dag för att förtjäna våra kunders förtroende och se till att de får maximalt värde för pengarna.

Loading...