Kraków och omgivningarna på sommaren: Upptäck, beundra, och slappna av

16 maj 2023

Förbered dig för en oförglömlig semester i Krakow och dess omgivningar! Från spännande attraktioner i Energylandia till lugn avkoppling i Ojcowski Nationalpark.
Kraków och omgivningarna på sommaren: Upptäck, beundra, och slappna av
16 maj 2023

Kraków och omgivningarna på sommaren: Upptäck, beundra, och slappna av

Välkommen till en stad som aldrig sover, full av historia, charm, och äventyr - Kraków. Visst är Kraków en utmärkt turistdestination året runt, men det är under sommaren som staden verkligen skiner i all sin prakt. Här är några av våra favoritaktiviteter som du kan utforska under de soliga dagarna i Kraków och dess omgivningar.

1. Energylandia

Börja ditt äventyr med ett besök på Energylandia, den största nöjesparken i Polen. Känn adrenalinkicken medan du åker på de hisnande berg- och dalbanorna, delta i roliga spel och njut av de olika föreställningarna.

energylandia krakow hat to do in summr

2. Krakóws vattenpark

Om värmen blir för mycket, finns det inget som svalkar som ett besök i Krakóws vattenpark. Koppla av i bubbelpoolen, utmana dig själv i den lata floden, eller jag efter adrenalinruschen på någon av de många vattenrutschbanorna.

krakow water park krakow what to do in summer

3. Wieliczkas saltgruva

Ett svalkande tillflyktsort från sommarhettan finns i Wieliczkas saltgruva, ett UNESCO-världsarvslistat område känt för sina imponerande saltutskärningar. Gå med på en guidad tur och lär dig om gruvans historia medan du utforskar det otroliga nätverket av underjordiska kamrar.

wiliczka salt mine tour from krakow what to do in summer

4. Kryssning på Wisła

Inget säger sommar som ett långsamt segel nerför floden. I Kraków kan du ta en kryssning på Wisła. Beundra den vackra utsikten, slappna av och upplev naturen på nära håll. Och glöm inte att njuta av en måltid och en drink på en av de ombyggda båtarna som fungerar som flytande restauranger.

wistula river cruise what to do in summer

7. Forum Przestrzenie och Arena Garden

Kraków är också hem till några trendiga platser som Forum Przestrzenie och Arena Garden. Här kan du koppla av, njuta av god mat och dryck och njuta av den unika atmosfären.

foum przestrzenie what to do in summer

5. En dag vid vatten i Kryspinów eller Bagry

Kraków kan bli ganska varmt på sommaren, så varför inte tillbringa en dag vid vattnet? Kryspinów och Bagry är utmärkta platser för simning, solbad och allmänt avkoppling.

zakrzowek krakow what to do in summer

6. En utflykt till Ojcowski nationalpark

Om du är naturälskare, bör du inte missa en resa till Ojcowski nationalpark. Här kan du vandra genom det vackra landskapet, beundra den naturliga skönheten, gå på tur, eller ta med dig en picknick och njuta av den storslagna utsikten.

ojcow national park what to do in summer

8. Stanisław Lems upplevelseträdgård

För familjer med barn är Stanisław Lems upplevelseträdgård det perfekta stället att lära genom lek. Barn kan prova på olika experiment, förstå grunderna i fysik, och bara ha roligt.

what to do in summer krako garden of expierence

9. Utomhusbio

Om du älskar film, kom ihåg att Kraków erbjuder utomhusbio under sommaren. Ingenting slår att se din favoritfilm under stjärnorna.

what to do in summer outdoor cinema

10. Sightseeing med elektriskt fordon

När värmen blir för mycket för att utforska till fots, överväga att göra en sightseeingtur med ett elektriskt fordon. Det är ett utmärkt sätt att se staden utan att bli för trött.

krakow in one day tour by electric car what to do in summer

11. En tur till Zakopane och Gubałówka-berget

En dagstur till Zakopane, med en resa upp till Gubałówka-berget med linbana, är ett måste för alla besökare i Kraków. Du kommer att bli belönad med en otrolig utsikt över Tatrabergen. Dessutom, om du vill svalka dig lite, kan du besöka de termiska baden i Chochołów.

what to do in summer krakow zakopane gubalowka

12. Flottfärd på Dunajec-floden

Avsluta ditt äventyr med en flottfärd på Dunajec-floden. Det är ett unikt sätt att uppleva Pieniny-bergen och bara koppla av och njuta av den fantastiska utsikten.

what to do in summer dunajec river rafting krakow summer tours

Kraków på sommaren är ett riktigt rike av möjligheter. Oavsett om du följer i historiens spår, fördjupar dig i kulturen, skämmer bort dig med kulinariska läckerheter, eller bara slappnar av i naturen, har denna stad något att erbjuda för alla. Vi uppmuntrar dig att fullständigt upptäcka Kraków med hjälp av våra förslag. Vi är glada att kunna hjälpa dig att planera en oförglömlig semester!

Wstecz

Lägg till kommentar

Vänligen skriv din kommentar
Vänligen ange ditt namn
 

Varför välja oss?

Vi har varit verksamma som researrangör i Krakow i 14 år och under den tiden har vi betjänat över en miljon kunder! Den resulterande erfarenheten har möjliggjort att vi har satt upp ett tight team för att säkerställa att våra rundturer är perfekta i varje detalj. Eftersom vi samarbetar nära med turföretag kan vi erbjuda våra kunder professionellt organiserade turer som leds av erfarna guider som brinner för att dela med sig av sin omfattande kunskap om Krakow och sevärdheter i området, som Auschwitz-Birkenau och Wieliczka Salt Mine. Vi är också specialiserade på att organisera premiumturer, som privata turer till de vackraste platserna i Małopolska-regionen. Vi planerar gärna din dag i Zakopane, Pieniny Mountains eller Częstochowa. Vi erbjuder också flygplatstransfer och andra transporttjänster för passagerare. Vår moderna flotta ser till att du reser bekvämt och njuter av rundturen. Var och en av våra anställda talar flytande engelska. Vi använder moderna bokningssystem som drivs av ett erfaret team av dispatcher. Vi arbetar varje dag för att förtjäna våra kunders förtroende och se till att de får maximalt värde för pengarna.

Loading...